Revalideren bij een oncologische aandoening

Een oncologische aandoening heeft meestal een lichamelijk en geestelijk impact op uw leven. Bijvoorbeeld, de vermoeidheidsklachten, pijn, zwakte, verminderde eetlust. Revalidatie helpt om hier weer een positieve draai aan te geven. 

Wat u wenst én wat nodig is

Tijdens uw revalidatie maakt u kennis met specialist ouderengeneeskunde, behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeut, diëtist en psycholoog), verzorgenden en verpleegkundigen. Deze mensen staan als een team voor u klaar. Het zorg- en behandelplan wordt samen met u opgesteld. Hierin geeft u uw wensen aan, en geven wij aan wat nodig is.

Zorg na revalidatietraject

Tijdens uw verblijf wordt u constant gestimuleerd om te oefenen wat nodig is. Zodat u hierna zelfverzekerd naar huis kunt gaan. De gespecialiseerde verpleegkundigen oncologie regelen de behandeling, zorg en begeleiding. Eventueel kunt u in samenspraak met uw huisarts of medisch specialist een aantal keer per week terugkomen naar de revalidatielocatie voor een poliklinische behandeling.

Kosten

Kortdurende, intensieve revalidatie wordt gefinancierd via de Zorgverzekeringswet (Zvw). Als in het ziekenhuis wordt vastgesteld dat u deze zorg nodig heeft, dan worden de kosten grotendeels betaald door uw ziektenkostenverzekeraar. U betaalt dan alleen het eigen risico dat u voor dat jaar nog heeft openstaan.

Meer weten!

Bekijk de folder oncologische aandoening of bel 010 33 23 000

×

Zoeken