Senior Games Rotterdam

'Als je sport en beweegt, dan voel je dat je leeft!'

Bewegen is gezond voor iedereen, zeker óók als je ouder wordt. Om zoveel mogelijk ‘ouderen’ in Rotterdam in beweging te brengen, gaan in september 2022 de Senior Games Rotterdam weer van start! 

Iedereen kan meedoen

Bij de beweegdagen staan diverse activiteiten op het programma; er is voor ieder wat wils. Van samen wandelen tot walking football. Van yoga tot boksen. En van AquaFit tot (virtueel) squash. Maar er is nog veel meer: Deelnemers kunnen een vitaliteitscheck doen bij de vitaliteitsbus, waarbij ze een bloedonderzoek met cholesterol- en glucosemeting kunnen doen én bloeddruk en lichaamssamenstelling kunnen laten meten. Ook spelen ze beweegbingo en is er een Olympisch sportmuseum van NOC*NSF op alle locaties. Genoeg te doen en bewegen kan op verschillende niveaus, dus iedereen kan meedoen. 

Wanneer?

De Senior Games vinden plaats op:

  • Woensdag 21 september - RKC WION (Prins Alexander)
  • Donderdag 22 september - Westervolkshuis (Delfshaven)
  • Woensdag 28 september – Sportcentrum De Wilgenring (Hillegersberg-Schiebroek)
  • Donderdag 29 september - Zwemcentrum Rotterdam (Charlois) 

De dagen zijn van 11:00 tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Bekijk hier het volledige programma.

Nooit te laat om te beginnen

Het is voor iedereen belangrijk om zo lang mogelijk gezond en vitaal te blijven. De zorg verandert, er zijn grote personele uitdagingen in de branche, mensen ‘moeten’ langer thuis wonen en ga zo maar door. Door middel van sport en beweging vergroten ouderen hun zelfredzaamheid en sociale kring en wordt de fysieke én mentale gezondheid flink bevorderd. Ze zeggen wel eens ‘jong geleerd is oud gedaan’, maar het is nooit te laat om te beginnen, of om de draad weer op te pakken. De Senior Games kunnen daarbij helpen en zijn een knipoog naar de moderne Olympische Spelen. Niet voor niets is het motto van deze Rotterdamse games: Meedoen is belangrijker dan winnen!

Motiverende voorbeelden

In alle wijken waar de beweegdagen plaatsvinden zijn mooie voorbeelden te vinden: actieve buurtbewoners die hun leeftijdsgenoten kunnen motiveren. De kern van hun verhaal? Iedereen kan íets en het is toch vaak minder moeilijk dan je vooraf denkt. Al is het 10 minuten lopen, een aantal keren met je armen bewegen of een georganiseerde beweegactiviteit voor ouderen: ze voelen zich fysiek en mentaal veel beter. Allemaal geven ze ook aan dat het sociale aspect zo belangrijk is en ze zoveel brengt. Samen bewegen is belangrijk en maakt het leuker én gemakkelijker. 

Leen (94): “Als je sport en beweegt, dan voel je dat je leeft!”


Samenwerking

De Senior Games zijn een samenwerking van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens, Sportbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam. Wij organiseren deze speciale beweegdagen in de wijken zodat iedereen mee kan doen. Ook in de zorglocaties van Laurens vinden beweegactiviteiten plaats.  

Tijdens de speciale beweegdagen in de wijken kunnen alle deelnemers activiteiten uitproberen en kijken wat ze leuk vinden, of wat bij ze past. Ze maken kennis met de aanbieders in de wijk én met andere buurtgenoten. 

Kijk op www.seniorgamesrotterdam.nl voor alle informatie.
 

Ook u kunt mee doen!

Genoeg te doen en bewegen kan op verschillende niveaus, 
dus iedereen kan meedoen. Kijk hier voor het aanbod bij u in de wijk!

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken