Metamorfose Laurens Borgstede van start

Sloopwerkzaamheden Noordvleugel begonnen

Woensdag 14 juli was een bijzondere dag voor Laurens Borgstede en haar bewoners, medewerkers en vrijwilligers. De sloopwerkzaamheden van de Noordvleugel gingen van start. Een gedenkwaardig moment, maar vooral ook een feestelijke mijlpaal op weg naar een nieuwe, fijne woon- en werkomgeving.

Sinds februari dit jaar ondergaat Borgstede een ingrijpende metamorfose. Het gebouw wordt gesloopt en op dezelfde plek nieuw teruggebouwd. Dat gebeurt in verschillende fasen, zodat de bewoners tijdens de werkzaamheden in Borgstede kunnen blijven. Als eerste wordt de  Noordvleugel vernieuwd. Daarna volgen de andere vleugels. In totaal duurt de nieuwbouw  zo’n drie jaar.

Blij met mijlpaal

“Met de sloop van de Noordvleugel nemen we al een beetje afscheid van het oude Borgstede”, vertelt locatiemanager Bea Koop-Vellekoop. “Dat is aan de ene kant ingrijpend. Voor veel bewoners, medewerkers en vrijwilligers is dit gebouw al jaren een vertrouwde plek. Aan de andere kant zijn we blij dat het oude gebouw plaats maakt voor nieuwbouw, een prachtige nieuwe woon- en werkomgeving met ruime appartementen en aantrekkelijke voorzieningen.”

Planning

De komende weken vinden de sloopwerkzaamheden plaats. Naar verwachting verrijst dit najaar de nieuwe Noordvleugel.

 

Vernieuwing Borgstede: Op weg naar een nieuwe. fijne woon- en werkomgeving

Bekijk de projectpagina om alle ontwikkelingen rond de metamorfose van Laurens Borgstede te volgen. 

Deel op social media

×

Zoeken