Unieke samenwerking met Eurocom, CSI Service en Eurocross Assistance

Laurens Thuiszorg kiest voor innovatieve digitale oplossing voor woningtoegang én personenalarmering

Laurens Thuiszorg heeft gekozen voor één digitale oplossing voor woningtoegang én personenalarmering. Hiervoor stelde Laurens Thuiszorg met samenwerkingspartner Eurocom een consortium samen om één afgestemde dienst in de keten te kunnen leveren. Dit consortium bestaat uit Eurocross Assistance, CSI Service,  Eurocom en Laurens. Samen hebben zij in de regio Rijnmond een nieuwe werkwijze ontwikkeld op basis van de dienst ‘Open Care Connect | Thuis’. Via het digitale platform ‘Open Care Connect’ worden digitale sloten en zorg alarmeringsapparatuur ontsloten binnen één omgeving. Hiermee wordt het werkproces van de thuiszorgmedewerker ondersteund en afscheid genomen van het gebruik van fysieke sleutels. Bovendien draagt de nieuwe werkwijze bij aan de veiligheid van cliënten van Laurens Thuiszorg.

Open Care Connect | Thuis is een innovatieve digitale oplossing om toegang te krijgen tot de woning van cliënten en opvolging van personenalarmering. Om toegang tot de woning te krijgen, worden digitale sloten bij cliënten geplaatst. Thuiszorgmedewerkers kunnen deze sloten met de OCC | Mobile app openen. Zo hoeven zij voortaan niet eerst een sleutel op te halen bij het thuiszorgkantoor. Dat scheelt tijd en moeite en voorkomt ongemak bij de cliënt.

Personenalarmering

De opvolging van personenalarmering wordt voor deze cliënten ondergebracht bij Eurocross Assistance. De alarmopvolging verloopt ook via het Open Care Connect platform. Dat heeft als voordeel dat thuiszorgmedewerkers via de OCC | Mobile app niet alleen kunnen zien dat een cliënt alarm slaat, maar ook meteen het verslag van de alarmering zien zodat zij goed voorbereid de woning kunnen betreden.

Met de samenwerking met CSI Service wordt de kwaliteit van de installatie en gebruikte apparatuur gewaarborgd. De kracht van CSI Service is dat zij in deze samenwerking de spin in het web zijn waardoor alle processen kunnen functioneren.

Slimmer en efficiënter

Met het ontwikkelen van Open Care Connect | Thuis geeft Laurens invulling aan haar ambitie thuiszorg slimmer en efficiënter te maken. Laurens is hiervoor samen met Eurocross Assistence, CSI Service en Eurocom een unieke samenwerking aangegaan. De uitrol van dit innovatieve concept zal de komende maanden plaatsvinden.

Arjan Bandel, lid Raad van Bestuur Laurens: “Elke partij biedt vanuit het eigen specialisme enorme meerwaarde. Eurocross Assistance biedt als 24/7 alarmcentrale triage en coördinatie voor personenalarmering. CSI Service is de technische leverancier en zorgt voor het plaatsen en onderhoud van digitale sloten en alarmapparatuur. En Eurocom biedt het IT platform voor het monitoren van de toegangs- en alarmapparatuur en heeft de app ontwikkeld waarmee de thuiszorgmedewerker informatie over de alarmmelding in kan zien en waarmee hij het digitale slot van de cliënt kan openen. Door deze vooraanstaande partijen en hun expertises bij elkaar te brengen kunnen we onze thuiszorg een grote stap verder brengen.”

Deel op social media

×

Zoeken