Dagbesteding in een huiselijke omgeving

Zelfstandig wonen kan soms lastig zijn. Bijvoorbeeld als u meer begeleiding nodig heeft of als u niet zoveel contacten meer heeft in uw omgeving. Dagbesteding kan dan een uitkomst zijn. Dagbesteding biedt u een dagstructuur, sociale contacten en activiteiten in een huiselijke omgeving waar u één of meerdere dagen per week terecht kunt. U komt altijd op vaste dagen en u vindt er vertrouwde gezichten. Kortom, dagbesteding helpt u langer zelfstandig te blijven.

Waarom dagbesteding?

Op de dagbesteding kunt u deelnemen aan activiteiten, aangepast aan uw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld een sport/bewegingsactiviteit of een geheugentraining. Daarnaast zijn er ook creatieve,muzikale en ontspanningsactiviteiten.Wij helpen u graag ontdekken wat u nog kunt en leuk vindt om te doen. Bij onze gediplomeerde medewerkers bent u in goede handen. Zij voeren licht verzorgende handelingen uit en kunnen eventueel medicatie verstrekken.

U kunt bij ons terecht voor

• Zinvolle dagbesteding en dagstructuur
• Sociale contacten
• Activiteiten afgestemd op uw wensen
• Ontzorgen van uw naasten (mantelzorgprogramma)

Vervoer

Heeft u een indicatie voor vervoer dan kunt u daar gebruik van maken. U wordt dan in de ochtend opgehaald en in de middag weer thuisgebracht.


Maaltijd

Dagelijks krijgt u kosteloos een broodmaaltijd aangeboden. Op een aantal locaties is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd te krijgen.


Indicatie aanvragen

Als u gebruik wilt maken van dagbesteding heeft u hiervoor een indicatie nodig. Onze medewerkers kunnen u helpen bij het aanvragen hiervan. Afhankelijk van uw indicatie kunt u één of meerdere dagen per week de dagbesteding bezoeken.


Eigen bijdrage

Voor uw deelname aan dagbesteding dient u een eigen bijdrage te betalen. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en het vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int de eigen bijdrage.


Locaties

Laurens biedt dagbesteding aan op verschillende locaties in Rotterdam, Barendrecht en Lansingerland. Inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen terecht op een locatie in Ommoord. Op iedere locatie is iedereen met alle problematiek welkom. Op een aantal locaties biedt Laurens dagbesteding+ aan. Hier kunnen wijkbewoners met meervoudige problematiek terecht en kunnen mantelzorgers deelnemen aan een ondersteuningsprogramma, waaronder een lotgenotengroep. Ook is een aantal uur per week een psycholoog aanwezig.

Bijzondere locaties
In Antonius Binnenweg kunnen jonge mensen met dementie terecht. In Maasveld is er een dagbesteding gericht op Hindoestaanse ouderen.

Bekijk de folder over de dagbesteding die wij bieden. Lees hier meer over de verschillende locaties waar wij dagbesteding aanbieden. 

 

Dagbesteding voor jonge mensen met dementie

Omdat jonge mensen met dementie nog vol in het leven staan stellen ze andere eisen aan hun leefomgeving. Ze hebben andere zorg nodig dan ouderen met dementie. Laurens biedt deze cliëntendagbesteding met specifieke zorg en ondersteuning, die aansluit op hun levensfase en -stijl. In onze zorg staan persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie centraal. We zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met familie en naasten, die we zoveel mogelijk betrekken bij de zorg en ondersteuning. Samen kijken we we naar wat er nog wél kan en wat er nodig is om een waardevol leven te leiden.

Onze zorg heeft het PREZO kwaliteitskeurmerk ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Perspekt. Prezo kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en organisaties leveren in de praktijk. Ze toetst of deze prestaties voldoende bijdragen aan de ervaringen van de bewoners. Kwaliteit staat uiteindelijk voor hún kwaliteit van leven.

Laurens werkt ook nauw samen met het Alzheimercentrum van het Erasmus MC en is lid van het kenniscentrum 'Dementie op jonge leeftijd'

 

Meer weten?

Bel ons op 010 33 23 000.

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken